A Random Image

Vem ska/kan skriva ett rekommendationsbrev?

Nästan vem som helst kan skriva ett rekommendationsbrev till dig. Detta betyder dock inte att vem som helst bör skriva det. Det finns en del olika saker att tänka på när man väljer författare till ens rekommendationsbrev:

  • Kunskaper i engelska — amerikanska universitet har i regel överseende med språkfel i rekommendationsbrev från utländska elever, men man bör ändå försöka hitta en författare som kan hantera språket utan några större problem.
  • Relation till dig — har författaren en god bild av dig? Känner han/hon dig väl och kan gå lite mera på djupet i sitt brev om dig? Amerikanska universitet försöker i första hand lära känna dig, och ett rekommendationsbrev ska naturligtvis hjälpa dem med det. Om den som skriver ditt brev inte känner dig så är risken att brevet blir ytligt och ointressant.
  • Relevans till det du söker — om du söker till ett ingenjörsprogram är det kanske inte en god idé att välja din bildlärare från grundskolan till författare. Försök alltid hitta en författare som ligger närmast det fält du söker till — är du idrottare är det t.ex. en mycket god idé att välja en tränare eller coach som författare!

Tillbaka till Vanliga Frågor

EducationUSA

EducationUSA är ett globalt nätverk för rådgivning kring studier i USA. Det finns cirka 400 centers runt om i världen som erbjuder gratis, oberoende och professionell rådgivning kring de olika utmaningar som du som ansökande ställs inför.

Läs mer och kontakta oss på sidan Om EducationUSA!

Slumpad Vanlig Fråga

Vem ska/kan skriva ett rekommendationsbrev?

Valutaomvandlare

På flertalet ställen uttrycker vi summor och belopp i USD, den lokala valutan i USA. Nedan kan du omvandla USD till svenska kronor.